Top 10 oplichting tijdens de vakantie!

Ben je ingepakt en klaar om te vertrekken? Reizen is een manier om je batterijen weer op te laden en vooral om te rusten, maar je kunt er ook op het verkeerde been van komen door hier slachtoffer van te worden reiszwendel. Ik hoop dat dit je nooit zal overkomen. Maar het is beter voorbereid te zijn om niet bekeken te worden.

Pas op voor mensen die reiszwendel proberen te rijden Wees altijd op de hoogte en zorg voor een veilige reis!

Advies voor veilig reizen

1. Een hotel zoeken

Als u de luchthaven verlaat, wordt u waarschijnlijk begroet door verschillende mensen die u alle goede deals beloven als u in hun hotel of appartement verblijft. U kiest een van hen en merkt wanneer u aankomt dat hun aanbod het echt niet waard is. U wordt dus geconfronteerd met verspilling van tijd en geld. Een goede tip, reserveer uw hotel van tevoren bij hotelvergelijkers om het beste te evalueren en te vinden.

2. Naar uw hotel gaan

U bent net aangekomen en heeft het vliegveld verlaten om uw huis of hotel te bereiken. Een chauffeur komt naar u toe en vertelt u dat hij u naar uw hotel kan brengen zonder u te laten wachten. Zorg ervoor dat u indien nodig een officiële of privé taxichauffeur heeft die door u wordt bestuurd.

Focus ook op boek uw chauffeur van tevoren. Controleren prijzen vooraf zodat je ter plaatse en tijdens je race niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

3. Een onweerstaanbaar bod vanuit je kamer

Een onbekende glijdt een menu onder de deur van je woonkamer! U belt het nummer dat op de kaart staat en plaatst een bestelling. U zult merken dat het eten nooit aankomt en ze bewaren al uw creditcardgegevens.

Als u wilt boeken, neem dan contact op met het hotel voor aanbevelingen voordat u een onbekend nummer belt uit een folder die onder uw deur is gegleden.

4. Het slechte ontwaken

U bent de hele dag op reis geweest en wilt gewoon uitrusten voordat u aan uw dag begint. De telefoon gaat, u neemt op om de receptioniste aan de andere kant te vinden en vraagt ​​om uw creditcardgegevens te verifiëren. Je vertelt de receptioniste dat ze het verkeerde nummer hebben en je geeft ze de juiste informatie. Probleem? U heeft zojuist uw creditcardgegevens gegeven aan iemand die zich voordeed als receptioniste.

U gaat 's ochtends weer naar bed en merkt dat uw creditcard door iemand anders is gebruikt. Als dit u overkomt, bel dan de receptie of beter nog, kom persoonlijk naar beneden. Om dit soort reisfraude te voorkomen, mag u nooit uw creditcardgegevens verstrekken tijdens een gesprek dat niet door u is geïnitieerd.

5. Laat je niet afleiden

Je hebt iets voor de lunch van een verkoper. Iemand die in de buurt staat, biedt eten of drinken aan. Ze bieden alleen aan om erachter te komen dat ze je uit je portemonnee hebben geholpen.

6. Maak een foto van mij

Oh, hoe vaak heb je iemand gevraagd een foto van je te maken? Houd je camera in de gaten. Ze kunnen gemakkelijk verdwijnen als ze uw camera in de hand hebben. U kunt ook problemen ondervinden als ze u vragen om een ​​foto te maken.

Ze geven je hun camera, je vertelt ze dat het niet werkt, en ze belanden in een scène die roept "je hebt hun camera kapot gemaakt". Ze zullen ieders aandacht blijven trekken in de hoop dat jij ze geld geeft om de camera te repareren. Deze reishandelingen werken omdat de meeste mensen zullen betalen om te voorkomen dat ze op je letten.

7. Let op uw bagage

Heb je ooit je bagage op het dak van een trein gegooid (in Azië)? Wees voorzichtig als u door donkere tunnels loopt. Dieven wachten in deze gebieden en pakken je tas en blijven naar de volgende auto gaan terwijl de auto die je bestuurt donker is. Je wordt niet wijzer en beseft dat je tas is gestolen totdat je klaar bent om je tas te pakken. Probeer de tas aan de bagagerek vast te maken als je de trein neemt, zodat hij niet gemakkelijk mee te nemen is.

8. Stop even om de straatartiesten te ontdekken

Het is erg grappig, er is een grote menigte. Soms vragen deze voorstellingen het publiek om naar buiten te komen en een grotere cirkel te vormen. Dan vragen ze allemaal om in te trekken. Op dit punt ontmoeten mensen elkaar. Dit is het perfecte moment voor uw zakken om uw spullen te pakken. Wees voorzichtig bij het vormen van grote groepen om een ​​voorstelling bij te wonen.

9. De attractie is gesloten

Dit is mij in feite al eerder overkomen in Bangkok. We waren op weg om 's ochtends een pretpark te bezoeken dat goed open was, maar met heel weinig mensen. Een nepgids kwam ons vertellen dat het park gesloten was en dat we later terug moesten komen. Ons aanbieden om ergens anders een privétour te maken en dat ze ons later terug zouden brengen als het weer opengaat.

10. Teruggave van wisselgeld

Als u ergens voor betaalt, zorg er dan voor dat u weet hoeveel u terugkrijgt. Als u haast lijkt te hebben, kunnen de verkopers uw wisselgeld heel langzaam tellen en dingen uitslepen. Ze hopen dat u denkt dat de transactie is voltooid. Neem uw geld en ga weg, zonder te beseffen dat ze slechts een deel van uw wisselgeld hebben berekend.

Tekst niet kopiëren!
Scroll naar boven